מהן השקעות אלטרנטיביות ומדוע כדאי לבחור בהן?

השקעות אלטרנטיביות הן נכסים פיננסיים שאינם נכללים בקטגוריות המסורתיות של מניות, אגרות חוב ומזומן. השקעות אלו כוללות מגוון רחב של נכסים כגון נדל"ן, הון פרטי, קרנות גידור, סחורות ועוד. הן בדרך כלל פחות נזילות ופחות מפוקחות בהשוואה להשקעות מסורתיות, מה שאומר שהן יכולות להציע תשואות גבוהות יותר אך גם כרוכות בסיכון גבוה יותר.

אחת התכונות המרכזיות של השקעות אלטרנטיביות היא הפוטנציאל שלהן לגוון את תיק ההשקעות. על ידי הכללת נכסים שאינם בהכרח נעים במתאם עם שוק המניות, ניתן להפחית את הסיכון הכולל של תיק ההשקעות. בנוסף, השקעות אלטרנטיביות כרוכות לעיתים קרובות באסטרטגיות ומבנים ייחודיים שיכולים לספק הזדמנויות לצמיחה והכנסה שאינן זמינות באמצעות השקעות מסורתיות.

בשנים האחרונות, השקעות אלטרנטיביות צברו פופולריות ככל שמשקיעים מחפשים דרכים חדשות לשפר את התשואות שלהם ולנהל סיכונים בסביבה פיננסית מורכבת יותר ויותר.

כיצד השקעות אלטרנטיביות שונות מהשקעות מסורתיות?

השקעות אלטרנטיביות מציעות סט שונה של מאפיינים בהשוואה להשקעות מסורתיות כמו מניות ואיגרות חוב. הבנת ההבדלים הללו חיונית לקבלת החלטות השקעה מושכלות.

סיכון ותשואה: השקעות מסורתיות, כמו מניות ואיגרות חוב, הן בדרך כלל מפוקחות היטב ומציעות רמה מסוימת של יכולת חיזוי. הן קשורות לעיתים קרובות בסיכון נמוך יותר ותשואות מתונות. מצד שני, השקעות אלטרנטיביות יכולות לספק תשואות גבוהות יותר, אך בדרך כלל כרוכות בסיכון גבוה יותר. הסיבה לכך היא שהן כוללות לעיתים קרובות נכסים שהם פחות נזילים ופחות שקופים.

נזילות: אחד ההבדלים העיקריים הוא נזילות. השקעות מסורתיות הן בדרך כלל נזילות מאוד, כלומר ניתן לקנות ו למכור אותן בקלות בשוק. לעומת זאת, השקעות אלטרנטיביות הן לרוב פחות נזילות. לדוגמה, השקעות נדל"ן או השקעות פרטיות עשויות לדרוש אופק זמן ארוך יותר למימוש רווחים.

רגולציה ושקיפות: השקעות מסורתיות כפופות לפיקוח רגולטורי מחמיר, המבטיח רמה מסוימת של שקיפות והגנה על משקיעים. לעומת זאת, השקעות אלטרנטיביות מפוקחות פחות, מה שיכול להפוך אותן לאטומות יותר. חוסר השקיפות הזה אומר שאתה צריך לבצע בדיקת נאותות יסודית לפני ההשקעה.

פיזור: השקעות אלטרנטיביות מציעות דרך מצוינת לגוון את תיק ההשקעות שלך. לעיתים קרובות יש להן קורלציה נמוכה עם מחלקות נכסים מסורתיות, כלומר הן יכולות להניב ביצועים טובים גם כאשר שוק המניות בירידה. פיזור זה יכול לסייע בניהול הסיכון הכולל של תיק ההשקעות.

נגישות: השקעות מסורתיות הן בדרך כלל נגישות לכל סוגי המשקיעים. עם זאת, השקעות אלטרנטיביות מוגבלות לעיתים קרובות למשקיעים מוסדיים או למשקיעים פרטיים מוסמכים. השקעות אלו דורשות בדרך כלל השקעה מינימלית גבוהה יותר ומתאימות יותר לבעלי סובלנות סיכון ומומחיות השקעה גבוהות יותר.

על ידי הבנת ההבדלים הללו, תוכל להעריך טוב יותר האם השקעות אלטרנטיביות תואמות את היעדים הפיננסיים שלך ואת סובלנות הסיכון שלך

אילו סוגים של השקעות אלטרנטיביות קיימות?

השקעות אלטרנטיביות מגיעות בצורות שונות, כאשר כל אחת מהן מציעה הזדמנויות וסיכונים ייחודיים. הנה כמה סוגים נפוצים:

  • נדל"ן: השקעה בנכסים, בין אם למגורים או מסחריים, יכולה לספק הכנסה משכירות ופוטנציאל לעליית ערך.
  • השקעות פרטיות: מדובר בהשקעה בחברות פרטיות, לרוב באמצעות הון סיכון או רכישות, במטרה לשפר את שוויין ובסופו של דבר למכור אותן ברווח.
  • קרנות גידור: אלו הן קרנות נאמנות המעסיקות אסטרטגיות מגוונות כדי להרוויח תשואות אקטיביות עבור המשקיעים שלהן.
  • סחורות: השקעה בסחורות פיזיות כמו זהב, נפט או תוצרת חקלאית יכולה לגדר מפני אינפלציה ולגוון את תיק ההשקעות שלך.

כל סוג מציע יתרונות שונים, מה שהופך אותו מתאים לפרופילי משקיעים שונים

למה לבחור השקעות אלטרנטיביות?

בחירה בהשקעות אלטרנטיביות – ווליו יכולה לגוון את תיק ההשקעות שלכם ולהציע פוטנציאל לתשואות גבוהות יותר. לעתים קרובות יש להן קורלציה נמוכה עם השקעות מסורתיות, מה שיכול להפחית את הסיכון הכולל. בנוסף, השקעות אלטרנטיביות מספקות גישה להזדמנויות ייחודיות שאינן זמינות בשוקי ההון הציבוריים, מה שהופך אותן לאופציה אטרקטיבית עבור משקיעים כשירים.